CIAK-Blog post Subas || Home

Više od samog ulja to je inženjering.

Castrol je jedan od vodećih svetskih proizvođača i distributera prvoklasnih ulja, maziva i srodnih usluga koje se pružaju kupcima koji dolaze iz automobilske industrije, teške industrije, mornarice, avijacije, iz oblasti istraživanja i proizvodnje nafte širom sveta. Sedište kompanije je u Velikoj Britaniji, a kompanija direktno posluje u više od 46 zemalja sveta i zapošljava približno 7.500 ljudi. Na skoro 74 drugih tržišta prisutni smo preko distributera, odnosno, trećih lica koja promovišu i prodaju našu robu na lokalnom nivou. Dostavljačka mreža kompanije Castrol obuhvata 120 zemlja, 800 luka i preko 2000 distributera i agenata.

Castrol MAGNATEC

Castrol nudi ulja i maziva za praktično sve kućne, komercijalne i industrijske namene. Za potrebe automobilske industrije(što obuhvata i dvotaktne i četvorotaktne motore u motociklima, motore na benzin i dizel), nudimo paletu proizvoda koja je prilično obimna i obuhvata različita ulja za ručne i automatske menjače, ulja i voskove za lančanike,rashladne tečnosti, tečnosti za sisteme ogibljenja, tečnosti za kočione sisteme, maziva, sredstva za čišćenje i održavanje vozila. Proizvodimo i proizvode za poljoprivrednu mehanizaciju, tešku industriju i opštu industrijsku proizvodnju i primenu za potrebe mornaričke inženjerije. Svi naši proizvodi imaju status registrovanih hemikalija na globalnom nivou koje poštuju postavljene okvire svake lokacije na kojoj se nalaze u upotrebi.

• Ulja i maziva za automobilsku industriju: kupcima se nude usluge, motorno ulje i specijalni proizvodi (ulja za kočione sisteme, maziva, i ostali proizvodi) namenjeni automobilima, motociklima, komercijalnim vozilima, teškim kamionima, rudarskim vozilima i poljoprivrednoj mehanizaciji

• Ulja i maziva za avijaciju, industrijsku proizvodnju, mornaricu i sektor energetike: firmama kao kupcima nude se rešenja za primenu u proizvodnji, eksploataciji ruda, transportu robe, avijaciji, i istraživanju nafte. Rezultat naših poslovnih aktivnosti na globalnom nivou su svetski kvalitet, poboljšana produktivnost, ekološki bezbedni proizvodi i dobri saveti klijentima u pogledu optimizacije procesa proizvodnje.

Kao pioniri razvoja tehnologije, sa svojih 7 istraživačkih centara na svetu, razvijamo i testiramo na stotine novih proizvoda svake godine. Blisko sarađujemo sa vodećim proizvođačima originalnih delova za automobile koje snabdevamo velikim brojem različitih ulja i maziva napravljenih za posebne uslove rada i okruženja. Mnogi naši proizvodi razvijeni su u saradnji sa glavnim proizvođačima u automobilskoj industriji kao što su Audi, BMW, Ford, MAN, Honda, JLR, Volvo, Seat, Skoda, Tata i Volkswagen, koji prepručuju naše proizvode za svoje sasvim nove motore.

 • ŠTA SU POSEBNI TOKOVI OTPADA?

  Proizvodi koji posle upotrebe postaju posebni tokovi otpada utvrđeni su Uredbom o proizvodima koji posle upotrebe postaju posebni tokovi otpada

 • RECIKLIRANJE STARIH AKUMULATORA – SVE ŠTO TREBATE ZNATI!

  Zapamtite, akumulatori u vozilu sadrže 2-3 litre akumulatorske kiseline, plus olovo, koje su visoko toksične. Kiselina baterije može izazvati slepilo ako prodre u područje oko očiju, a olovo može izazvati trovanje olovom ako se proguta. Međutim, ovi toksični materijali se mogu reciklirati u nove proizvode, a poznato je da se akumulatori recikliraju u sve od posuda za biljke do novih baterija. Recikliraj, isplati se! Donesi u CIAK !

 • NOVI IZAZOVI ZA ROWE RACING TIM

  U 2019 godini Rowe Racing tim će pokušati da ponovi svoj najveći uspeh i zajedno će sa Porsche-om učestvovati u trci „24 HOURS OF SPA“.

 • ACEA 2016 I UNAPREĐENI BMW LONGLIFE STANDARD

  ACEA (Association des Constructeurs Europeens de I’Automobile) je udruženje evropskih proizvođača automobila, cilj udruženja je donošenje propisa za određivanje kvaliteta motornog ulja. Članice ACEA asocijacije su vodeći evropski proizvođači vozila: Mercedes Benz, BMW, VW, Porche, PSA Group, Volvo, Fiat/Iveco i mnogi drugi.

 • KAMIONSKI AGM AKUMULATORI

  akumulatori specijalno razvijani i prilagođeni upotrebi u modernim transportnim vozilima.

 • Akumulatori namenjeni proesionalnoj upotrebi

  Kompanija C.I.A.K. koja je već 24 godine lider u prodaji startnih akumulatora, i koja je postala sinonim za akumulatore, osim već dobro poznatih CIAK STARTER, FIAMM , Varta i Bosch akumulatora, u svojoj ponudi nudi i LEOCH hermetičke akumulatore za profesionalnu primenu u UPS uređajima, sistemima rezervnog napajanja, alarmnim i data centrima, sistemima za obaveštavanje u protivpožarnim uređajima, medicinskim pomagalima i sličnim aplikacijama koje zahtevaju ovakav tip akumulatora.