CIAK-Blog post Subas || Home

CRB TURBOMAX

CRB TURBOMAX NOVA LINIJA CASTROL ULJA SA DURASHIELD BOOSTERS ADITIVIMA

 

Globalni trendovi dovode do velikog broja novih specifikacija koja motorna ulja trebaju da ispune, od 2000. godine pojavilo se više od 70 novih specifikacija za motorna ulja. Sve ove promene se odnose i na dizel motore teretnih vozila usled otežanih uslova rada, većih opterećenja rada motora i izazova za smanjenje potrošnje goriva i redukcije emisije štetnih gasova.

Kako bi se osigurao dug i pravilan rad motora, mora se voditi računa o njegovom stanju, odgovarajućoj i pravovremenoj zaštiti. Motori teretnih vozila su veoma ostljivi na oštećenja usled habanja, čak i najsitnije nečistoće i čestice mogu da izazovu abrozivno habanje što dovodi do oštećenja motora. Nagomilavanjem čađi stvaraju se velike čestice koje se javljaju na metalnim delovima motora, prekidaju uljni film i dovode do oštećenja.

Novom linijom ulja, Castrol CRB Turbomax sa Durashield Boosters aditivima koji su posebno razvijeni za konstantnu borbu protiv habanja, depozita i korozije omogućena je superiornija zaštita motora. Durashield Boosters aditivi pomažu kod stvaranjem zaštitnog sloja oko manjih čestica čađi, što dovodi do sprečavanja njihovog  spajanja i formiranja većih abrazivnih čestica, sprečeva se prekidanje uljnog filma na metalnim površinama i smanjuje se mogućnost kontakta metal o metal. Zaštitni sloj na metalnom površinama obezbeđen je i kod teških uslova rada, kao i u uslovima kada dolazi do povećane radne temperature gde  se sprečava pojava naslaga i korozije.

Novi CRB Turbomax linija zamenjuje konvencionalne proizvode koji su se do sada koristili.

Castrol CRB Turbomax 10W-40 E4/E7 usavršeno motorno ulja za snažne dizel motore, pogodno za motore bez filtera čestica, za pojedine EGR motore i za pojedine motore opremljene SCR sistemima. Na osnovu svojih performansi obezbeđuje do 40% bolju zaštitu od habanja, pomaže kod sprečavanja nagomilavanja čađi i naslaga u različitim uslovima rada.

ACEA E4, E7; API CI-4; MB odobrenje 228.5; MAN M 3277; RVI RLD-2; Volvo VDS 3; MTU kategorija ulja 3; Mack EO-N; Deutz DQC III-10; Cummins CES 20077/20078; JASO DH-1; DDC Power Guard 93K215

Castrol CRB Mullti 15W-40 CI-4/E7 višenamensko motorno ulje pogodno za dizel motore sa ili bez turbo punjača, kompatibiono je sa dizel motorima koji imaju sistem za redukciju izduvnih gasova EGR. ACEA E7; API CI-4/SL; MB odobrenje 228.3; Volvo VDS 3; RVI RLD-2; MTU kategorija ulja 2; Deutz DQC III-10; Mack EO-M Plus/EO-N; CAT ECF-2; Cummins CES 20077/20078; DDC Power Guard 93K215; ispunjava zahteve MAN M3275-1

Castrol CRB Mullti 20W-50 CH-4 višenamensko motorno ulje pogodno za dizel motore sa ili bez turbo punjača, pruža odličnu zaštitu kod starijih motora koji rade u otežanim uslovima i kod povećanih radnih temperatura.

Castrol CRB Monograde 10W CF, 30 CF, 40 CF/CF-2 monogradna motorna ulja namenjena za dizel motore, hidraulične sisteme i menjače gde na osnovu specifikacija zahteva monogradno ulje. Obezbeđuje zaštitu kod različitih primena, omogućavajući dug i ispravan rad motora.

Adekvatan izbor motornog ulja koje ispunjava sve tražene performanse jedan je od preduslova da se produži životni vek motora i ujedno smane troškovi održavanja i obezbedi ekonomičnost u potrošnji goriva.