CIAK-Blog post Subas || Home

Fiamm ecoforce najava novog asortimana

FIAMM priprema novi asortoman akumulatora START STOP akumulatora

Fiamm Energy Technology, italijanska industrijska kompanija za proizvodnju olovnih akumulatora, koju je  preuzela Hitachi Chemical kompanija u Februaru  2017., predstavila je  novi dizajn akumulatora za start-stop vozila.

Na sajmu Automechanika u Frankfurtu u Nemačkoj,  kompanija je predstavila svoj novi ecoFORCE akumulator, koji uključuje AGM i EFB tehnologiju za 15 specifičnih modela za evropske i azijske automobile.

Akumulatori će biti dostupni na tržištu u prvom kvartalu 2019. godine,  kako je kompanija Fiamm najavila.

"Veličina tržišta akumulatora START STOP na tržištima  raste svake godine, zbog toga nam je interes povećati asortiman proizvoda kako bismo pružili kompletan portfolio našoj bazi korisnika. Ne bismo se brinuli o budućnosti industrije, jer procenjujemo da će tržište akumulatora START STOP-a u EU biti oko 25 miliona do 2025. godine ", rekao je predstavnik Fiamm kompanije.

 • ŠTA SU POSEBNI TOKOVI OTPADA?

  Proizvodi koji posle upotrebe postaju posebni tokovi otpada utvrđeni su Uredbom o proizvodima koji posle upotrebe postaju posebni tokovi otpada

 • RECIKLIRANJE STARIH AKUMULATORA – SVE ŠTO TREBATE ZNATI!

  Zapamtite, akumulatori u vozilu sadrže 2-3 litre akumulatorske kiseline, plus olovo, koje su visoko toksične. Kiselina baterije može izazvati slepilo ako prodre u područje oko očiju, a olovo može izazvati trovanje olovom ako se proguta. Međutim, ovi toksični materijali se mogu reciklirati u nove proizvode, a poznato je da se akumulatori recikliraju u sve od posuda za biljke do novih baterija. Recikliraj, isplati se! Donesi u CIAK !

 • NOVI IZAZOVI ZA ROWE RACING TIM

  U 2019 godini Rowe Racing tim će pokušati da ponovi svoj najveći uspeh i zajedno će sa Porsche-om učestvovati u trci „24 HOURS OF SPA“.

 • ACEA 2016 I UNAPREĐENI BMW LONGLIFE STANDARD

  ACEA (Association des Constructeurs Europeens de I’Automobile) je udruženje evropskih proizvođača automobila, cilj udruženja je donošenje propisa za određivanje kvaliteta motornog ulja. Članice ACEA asocijacije su vodeći evropski proizvođači vozila: Mercedes Benz, BMW, VW, Porche, PSA Group, Volvo, Fiat/Iveco i mnogi drugi.

 • KAMIONSKI AGM AKUMULATORI

  akumulatori specijalno razvijani i prilagođeni upotrebi u modernim transportnim vozilima.

 • Akumulatori namenjeni proesionalnoj upotrebi

  Kompanija C.I.A.K. koja je već 24 godine lider u prodaji startnih akumulatora, i koja je postala sinonim za akumulatore, osim već dobro poznatih CIAK STARTER, FIAMM , Varta i Bosch akumulatora, u svojoj ponudi nudi i LEOCH hermetičke akumulatore za profesionalnu primenu u UPS uređajima, sistemima rezervnog napajanja, alarmnim i data centrima, sistemima za obaveštavanje u protivpožarnim uređajima, medicinskim pomagalima i sličnim aplikacijama koje zahtevaju ovakav tip akumulatora.