CIAK-Blog post Subas || Home

CIAK STARTER – PARTNER ZA SIGURAN START

CIAK STARTER – PARTNER ZA SIGURAN START

Poslednje dve decenije napredak u tehnologiji vozila doživeo je veliki zamah. Vozila su znatno opremljenija potrošačima svih vrsta. Opremljeni su raznim pomagalima za sigurniju vožnju ili smanjenje emisijskih plinova ( Start – Stop ). Sve to zajedno zahteva povećanu potrošnju i upotrebu energije iz akumulatora.

Kompanija C.I.A.K. d.o.o. već 23 godine prati taj trend i kao lider u prodaji akumulatora za automobile, kamione, autobuse tako i za upotrebu u industriji. Kompanija C.I.A.K. d.o.o. samouvereno predvodi u uvođenju novih tehnologija u akumulatorima poput AGM ili litijskih te vrstama s održavanjem – Hybrid, bez održavanja – Maintenance Free kao i EFB CIAK TRUCK PROFI s mogućnošću pražnjenja preko 50% kapaciteta akumulatora.

Truck Profi je prvi akumulator na tržištu koji omogućuje korištenje 30% više kapaciteta od standardnih akumulatora. Ovi modeli ukupno isporučuju korisniku 80% ukupnog kapaciteta akumulatora u realnoj upotrebi, te prvi akumulator koji je u upotrebi na vozilu sa mogućnosti dubokog ispražnjenja bez posledica gubitka kapaciteta ili trajnog oštećenja akumulatora kao kod standardnog akumulatora.

S obzirom na saradnju s najvećim proizvođačima akumulatora na svetu, akumulator CIAK Starter inovativno je i kvalitativno najbolji odabir za dobijanje najboljeg proizvoda sa savršenim omerom uloženog i dobivenog. Svakim danom milioni privatnih osoba i poslovnih partnera širom regiona  odlučuju se baš za proizvod pod robnom markom CIAK Starter.

Asortiman CIAK Starter akumulatora

CIAK Starter AGM – START STOP prvi je proizvod proizveden s udelom od 80% sirovina koje kompanija C.I.A.K. d.o.o. isporučuje proizvođačima akumulatora iz svoih proizvodnih procesa suvremenog Centra za Reciklažu (CZR).

CZR vrši proizvodnju olova iz recikliranih starih akumulatora i iz plastične sirovine koju takođe kompanija  C.I.A.K. d.o.o. reciklira i prerađuje te ponovno vraća u proces za proizvodnju kutija za akumulatore. CIAK Starter AGM START – STOP proizveden je najsavremenijom tehnologijom u proizvodnji akumulatora zvanom AGM (Absorbent Glass Matt).

Tehnologijom AGM postiže se maksimalan učinak akumulatora i stalno iskorištenje rešetke u njenom apsolutnom kapacitetu i iskorištenju njene površine na svim delovima istim intenzitetom potrošnje, bez mogućnosti sulfatizacije ili raslojavanja elektrolita.

CIAK Starter – akumulator koji kvalitetom predvodi klasu standardnih akumulatora s tehnologijom bez održavanja (SMF). Akumulator koji se istih tehnoloških performansi nalazi u svakom proizvedenom automobilu na svetu.  Širokim rasponom različitih modela ovaj akumulator pokriva potrebe 99% svih proizvedenih automobila na svetu i može svojom tehnologijom zadovoljiti i najzahtevnije uslove korištenja. Kombinacijom visoke izdržljivosti i iznimno pouzdanog radnog učinka, te MF tehnologijom ( Maintenance Free – bez održavanja )  CIAK Starter akumulator znatno smanjuje troškove stvarajući korisniku idealan omer uloženog i dobivenog.

CIAK Starter ASIA – S tržišnom globalizacijom poslednjih dvadeset godina širom sveta uz tradicionalne Evropske marke automobila na našem tržištu sve više udela u voznom parku imaju vozila koja stižu s Azijskog kontinenta. CIAK Starter Asia modeli posebno su tehnološki i dimenzijski proizvedeni i prilagođeni vozilima koji zahtevaju ovakvu vrstu akumulatora. Rasponom od 35 Ah do 100 Ah s u svim modelima prilagođenim posebnostima i tehnološkim zahtevima proizvođača automobila i u ASIA klasi, CIAK Starter se još jednom smešta u sam vrh svetske ponude.

CIAK Starter robna marka u svojoj ponudi pokriva i kompletan asortiman akumulatora za bilo koje teretno, dostavno, prevozničko ili traktorsko vozilo pod nazivom CIAK TRUCK. Tako svojim tehnološkim novitetom CIAK TRUCK Profi linijom akumulatora zaseda na sam vrh svetske ponude specijalnih akumulatora proizvedenih za najzahtevnije kamione i autobuse koji su maksimalno opremljeni potrošačima i najsuvremenijom tehnologijom. U svojoj ponudi još ima široku paletu akumulatora u Hybridnoj izvedbi modelima CIAK TRUCK Heavy Duty i linijom CIAK TRUCK Super Heavy Duty koji svojom tehnologijom bez održavanja ( MF – Maintenance Free ) smanjuje troškove održavanja.

CIAK Starter Tractor Profi – jedinstveni je akumulator specijalno razvijan i prilagođen upravo najzahtjevnijoj upotrebi u poljoprivrednim mašinama. Jedinstvenog kapaciteta od 110 Ah i iznimne pokretačke snage od 1000 A ovaj akumulator je bez prave konkurencije na tržištu u specijalnoj ponudi za namenski poljoprivredna vozila i mašine. Posebnost ovog modela je što CIAK Starter Tractor Profi svu inovativnu tehnologiju i iznimnu snagu i kapacitet ima u standardnim dimenzijama akumulatora od 100 Ah a to se još i dodatno naglašava srebrnom bojom kućišta akumulatora.

 • ŠTA SU POSEBNI TOKOVI OTPADA?

  Proizvodi koji posle upotrebe postaju posebni tokovi otpada utvrđeni su Uredbom o proizvodima koji posle upotrebe postaju posebni tokovi otpada

 • RECIKLIRANJE STARIH AKUMULATORA – SVE ŠTO TREBATE ZNATI!

  Zapamtite, akumulatori u vozilu sadrže 2-3 litre akumulatorske kiseline, plus olovo, koje su visoko toksične. Kiselina baterije može izazvati slepilo ako prodre u područje oko očiju, a olovo može izazvati trovanje olovom ako se proguta. Međutim, ovi toksični materijali se mogu reciklirati u nove proizvode, a poznato je da se akumulatori recikliraju u sve od posuda za biljke do novih baterija. Recikliraj, isplati se! Donesi u CIAK !

 • NOVI IZAZOVI ZA ROWE RACING TIM

  U 2019 godini Rowe Racing tim će pokušati da ponovi svoj najveći uspeh i zajedno će sa Porsche-om učestvovati u trci „24 HOURS OF SPA“.

 • ACEA 2016 I UNAPREĐENI BMW LONGLIFE STANDARD

  ACEA (Association des Constructeurs Europeens de I’Automobile) je udruženje evropskih proizvođača automobila, cilj udruženja je donošenje propisa za određivanje kvaliteta motornog ulja. Članice ACEA asocijacije su vodeći evropski proizvođači vozila: Mercedes Benz, BMW, VW, Porche, PSA Group, Volvo, Fiat/Iveco i mnogi drugi.

 • KAMIONSKI AGM AKUMULATORI

  akumulatori specijalno razvijani i prilagođeni upotrebi u modernim transportnim vozilima.

 • Akumulatori namenjeni proesionalnoj upotrebi

  Kompanija C.I.A.K. koja je već 24 godine lider u prodaji startnih akumulatora, i koja je postala sinonim za akumulatore, osim već dobro poznatih CIAK STARTER, FIAMM , Varta i Bosch akumulatora, u svojoj ponudi nudi i LEOCH hermetičke akumulatore za profesionalnu primenu u UPS uređajima, sistemima rezervnog napajanja, alarmnim i data centrima, sistemima za obaveštavanje u protivpožarnim uređajima, medicinskim pomagalima i sličnim aplikacijama koje zahtevaju ovakav tip akumulatora.